mandag 4. februar 2013

Sirdal bolenDa var jeg ferdig med bolen til Sirdals koften, iallfall det meste av den:)

Jeg ser nå at jeg kanskje har strikket litt løsere hvor det ikke er så mye mønster, menmen..var ikke så ille..ser det kanskje ikke så bra når den er klippet opp og på kroppen! (håper jeg:)

Syns den ble pen da:)

Strikker i Dale sitt Heilo garn, og er veldig fornøyd med dette. Bruker Knitpro sine firkantede trepinner, og strikker nesten bare med dette om dagen. Etter mange forskjellige strikkepinner har jeg funnet ut at trepinner er det beste (for meg)..synd man har brukt så mye penger på alt annet tidligere..har en liten samling:)


Var veldig gøy å strikke koften faktisk.
Trodde jeg skulle finne det litt kjedelig og vanskelig med mønsterstrikk, men etter å ha lært meg fair-isle teknikken må jeg si dette generelt går veldig lett, ikke engstelig for lange strekker med en farge osv:)
De siste rundene hvor man måtte strikke på vrangen var ikke moro da, ikke funnet noe bra teknikk på det:)

Den ble kanskje bittelitt mindre enn hva den skulle blitt, men ikke så mye, så egentlig ganske fornøyd..får trene litt ekstra om det trengs;)

Nå skal jeg få begynt på ermene, noe som vel burde gå greit, men gruer meg veldig til sying og klipping ikke minst..får prøve ikke tenke på det:)

9 kommentarer:

 1. Den var kjempefin! Kor har du funne oppskrift?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:)
   Dale kom før jul ut med heftet Tradisjon ( http://www.dalegarn.com/shop_pattern_detail.php?hId=1354 ), her er det oppskrifter til Setesdal, Fana og Sirdal:)

   Slett
 2. Dette var et aldeles kjempefint mønster! Det må jeg si :)

  SvarSlett
 3. Lekkert mønster og pent utført arbeid :D

  SvarSlett
 4. Den er utroligt smuk. Dejligt mønster og dejlige farver.

  SvarSlett
 5. Så fin en kofte! Mye mønster på denne. Tror nok at når du har fått klippet opp og montert ermene vil det ikke syns at det er litt strammere strikket over brystpartiet. Lykke til med resten av koften!

  SvarSlett
 6. Den var nydelig, Anne Marthe! Du blir fin i den:-))

  SvarSlett
 7. Ang å strikke mønster på vrangen. I stedet for å strikke mønster på vrangen, så går det an å strikke "begge veier". Dvs når du skal tilbake, så holder du fortsatt strikketøyet med retten mot deg og så gjør venstre hånden det som høyre hånd skal gjøre og høyre hånd det som... Det er ikke mye trening som skal til, så går det kjempe lett. Ved kontstrikk er man nødt til å lære å strikke med begge hender (dvs at begge hender skal være den som "strikker" og ikke bare holder pinnen) Så når man mestrer det, går frem og tilbake strikking med masse mønster som en lek :-)

  SvarSlett
 8. Oj, denne blir kjempefin!! Artig at du skriver positivt om trepinner. Jeg har nettopp kjøpt inn et lass :-))

  SvarSlett