søndag 6. januar 2013

Sirdal Kofte

Før jul kom Dale ut med et nytt hefte, Tradisjon, hvor det er Setesdal, Sirdal og Fana mønster i. Jeg har egentlig alltid ønsket med en fana kofte, og hadde tenkt strikke en fana til meg selv når heftet kom, men syns Sirdal koften var så pen, så ombestemte meg litt der:) Jeg er veldig bekymret for å strikke så store prosjekter, da jeg ikke har hatt så god erfaring med å strikke rett størrelse ( som den mislykkede Marius), men håper det ikke blir for ille nå, i verste tilfelle får jeg vel gi den bort:)


Det var ikke så lett å få tak i garnet. Jeg ønsket å strikke heftet i garnet Heilo, en god gammel garnkvalitet fra Dale, men ikke så mange butikker har det garnet inne. Første butikken jeg var i hadde Heilo, men ikke nok garn med samme innfarging. Dale anbefalte meg butikken Strikkelykke i Bergen, da jeg skulle dit til jul. Ringte butikken og de var utrolig behjelpelige og skulle skaffe det garnet jeg trengte til uken etter når jeg var i Bergen, en utrolig bra hjelp jeg fikk der!:)
Butikken var også veldig fin!

Bildet lånt fra hjemsiden deres, håper det er greit:)

Nå får jeg se om jeg klarer holde nyttårsløftet mitt å gjøre ferdig prosjekter, må innrømme på dette prosjektet kan det være det blir noen sidesporinger!:)

2 kommentarer:

  1. Hei, så mye flott du har strikket :) Jeg har lagt deg til på bloggen min og du er velkommen på min.
    Hilsen Beth fra Bergen

    SvarSlett
  2. Det blir spennende å se, kofta ser veldig fin ut til nå. Syns også at det er vanskelig å beregne størrelse på tradisjonsstrikk, ofte blir det altfor stort. Men Sandnes sin oppskrift på smal Fanakofte er ganske ok i størrelsen, mener jeg å huske.

    SvarSlett