onsdag 24. oktober 2012

Fiddlehead Mittens


 Første gang jeg så Fiddlehead Mittens, syns jeg de var så utrolig fine, så etter å ha blitt inspirert på diverse blogger, fant jeg ut jeg skulle prøve strikke noen votter, og da måtte det jo bare bli disse!:)

Jeg strikket de med Rauma sitt garn Mitu, et garn som viste seg å være veldig godt å strikke med, om enn kanskje noe tykt for disse vottene, men ble jo tjukke solide votter:)

Jeg strikket de på pinne 3.5, og størrelsen ble perfekt til mine hender. Nå har jeg noe små hender, så spent på om de kommer passe andre og:) Har enda ikke strikker vottene som skal inni den ytterste, men vet ikke om det trengs..får se om jeg orker om en stund, men nå er jeg så gira på å strikke flere Fiddlehead votter!

Lærte en del nytt på dette prosjektet her. Jeg har aldri syns det har vært lett med fargestrikking, hvor langt man kan strekke garnet på baksiden, plukke opp ene fargen, så andre fargen, har ikke kunnet strikke med begge hender før, men nå kan jeg! Jeg fant en video om Fair Isle teknikk, noe som ikke var lett i starten, men veldig greit når jeg hadde lært meg det!
Ellers lærte jeg meg også I-cord cast-on, noe tungvint, men blir fine kanter på votten:)
Var også første gang jeg har prøvd meg på Magic Loop, men bare med 1 vott om gangen da, og må si jeg nå har blitt en magic loop fan! Bruker 80cm rundpinner, men vurderer om det kanskje er bedre med lenger? Krøller seg liksom noe..menmen..fortsatt veldig bra!:)


Men ja, måtte jo kjøpe litt nytt garn da for å lage nok et par (burde virkelig ikke kjøpe mer garn!), og tenkte jeg denne gang skulle prøve noe av Du Store Alpakka sitt garn, da jeg ikke har prøvd dette før. Landet på garnet Mirasol, og  tenkte prøve meg med Faerytale på votten som skal inni (om jeg orker strikke den:-P)

3 kommentarer:

  1. Knallfine votter :-) Gjelder å holde tunga rett i munnen med slikt mønster.

    Ha det godt - klem Siv

    SvarSlett
  2. Those Fiddlehead mittens are beautiful!! Great job.

    SvarSlett